Elenor Saranraj
Saran Yoga logga

Elenor Saranraj Kaur Öster

Elenor Saranraj Kaur Öster

Jag mötte yogan som 19-åring och kände genast att det gav mig en kontakt med mig själv och gjorde världen mer begriplig. Yogaformen var Hathayoga och Carlos, vår lärare, var utan pardon. Var ryggraden stel så var man "käring nu" eller "gubbe nu" och slappa rumpor kallade han för floff-floff. Och med sin underbara brytning på spanska berättade han om lotusblommans tusentals tusentals blomblad.

Han ljuder fortfarande i mitt övande ibland. Tack Carlos.

 

Sedan följde perioder av egenövande och perioder av total avsaknad av yoga.

 

Varje gång jag återkom till yogan var det som att komma hem till mig själv.

 

Ashtangayoga var en följeslagare ett tag via friskvården på arbetet och det var ett helt underbart sätt att avsluta arbetsveckan på och fräsch gå in i ledigheten över helgen.

 

När jag sedan under en livskris mötte kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, så bar den mig stadigt framåt, inåt och även utåt vilket resulterade i en stark längtan att få dela med mig av dessa outgrundliga effektiva yogiska verktyg med en så självklar närvaro i det jordiska och spirituella på samma gång.

 

Under 2 år utbildade jag mig på Stockholm Kundaliniyoga Institutet i Stockholm till Kundaliniyoga- och Meditationslärare och tog examen i maj 2014 och certifierades internationellt av KRI. I mars 2015 har jag också kvalificerat mig för Sat Nam Rasayan Healing Practitioner och i april 2015 barnyogalärare enligt Childplay. Jag fortsätter att fördjupa mig genom Level 2 i Kundaliniyogalärarprogrammet och utbildar mig i att leda transformerande sessioner med White Sound Gongmeditation i traditionen efter Yogi Bhajan och hans elev Nanak Dev Singh.

 

I studier och arbetsliv har jag varit verksam inom både humaniora och naturvetenskap, det konstnärliga och det vårdande och utbildade mig till läkare. Att sedan vidareutbilda mig till specialist inom psykiatri har känts givande och meningsfullt.

 

Idag är det en absolut nödvändighet att förena mina erfarenheter och kunskaper från mina intressen för en helhetssyn på människan och hennes liv genom både naturvetenskapliga glasögon och de mer holistiska genom yogan.

 

Yoga betyder förening och det är med lätthet som yoga och psykiatri kan berika varandra.

Bakgrund

 

1992-2003 Arbete och studier inom antroposofiska verksamheter, eurytmi, skulpturlärling, dekoratör

2003 Läkarexamen

2005 Legitimerad läkare

2010 Specialist i psykiatri

2012-2014 Kundaliniyogalärarutbildning Level 1, internationellt certifierad Kundaliniyoga-

och meditationslärareenligt KRI

2014-2015 Sat Nam Rasayan Practitioner enligt Sat Nam Rasayan Level 1

2015 Barnyogalärare, certfierad enligt Childplay

2015 Kundaliniyogalärarutbildning Level 2, pågående. KRI-certifierande

2015 Sat Nam Rasayan Level 2 pågående

2016 1-årig Gongutbildning påbörjas i november

Saran Yoga AB Org.nr. 556979-6997 BG 386-0764 www.saranyoga.se info(at)saranyoga.se

Saran Yoga AB innehar F-skatt och är momsregistrerat.

Saran Yoga finns på Vår Hälza, Ängevägen 18 i Änge Offerdal, Jämtland