Devi - yoga för tjejer

Mindre stress - mer energi!


Många unga tjejer har det tufft idag med höga krav och ideal kring kropp, mat, träning och prestation som kan leda till sämre fysiskt och psykiskt hälsa.


Vi är en grupp kvinnor, erfarna yoga- och meditationslärare, ifrån hela landet som vill bidra till ökat fysiskt, mentalt och känslomässigt välmående bland tjejer.


Därför har vi skapat DEVI - Yoga för tonårstjejer.

Syftet är att dela tekniker som stärker självkänslan, släpper på inre och yttre press, som ger kroppsmedvetenhet, avslappning och förmågan att hantera tankar och känslor på ett skönt sätt. Därtill bidrar yogan till ökad energi och förmåga att fokusera och koncentrera sig.


Vetenskaplig forskning visar att yoga och meditation/mindfulness har mycket positiva effekter på att t ex minska stress och prestationskrav samt stärka självkänslan och förbättra måendet. Vi erbjuder denna kurs så gott som gratis (20 kr per gång) eftersom vi på så sätt hoppas nå ut oavsett ekonomiska förutsättningar.


Kursen bygger på kundaliniyoga och meditation. Den är upplevelsebaserad och löper under 6 till 10 veckor (enligt överenskommelse) och med en träff á 90 min per vecka. Deltagarantalet per kurs är maximalt 14 tjejer i åldrarna 13-19 år.


Under träffarna kommer vi att yoga, meditera och samtala utifrån ett antal olika teman, som bl a kroppen, hormoner, känslor, kommunikation, prestation, systerskap, kreativitet, relationer och intimitet. Kursen är politiskt och religiöst oberoende.


Låter det här relevant är du varmt välkommen att kontakta oss och att informera tjejer i din omgivning så att vi kan vi se om vi kan planera en omgång av denna kurs igen.


Med vänliga hälsningar,

DEVI – Yoga för tonårstjejer


Elenor Öster och Anne Hauser

Internationellt diplomerade yoga- och meditationslärare


info(at)saranyoga.se


070-47 00 323, 073-412 62 91