Logga Saran Yoga
Anne

Anne Hauser

Till julen 2009 åkte jag på en festival för att träffa nya människor. På festivalen mötte jag dessutom många andra nya saker: yoga, dans, frigörande andning och kundaliniyogan. Jag hade inga större erfarenheter av yogan sen tidigare, förutom en ashtangaklass på en idrottsförening i Hamburg som jag upplevde väldigt stressande, jag gick aldrig tillbaka dit. Kundalinyogan på festivalen var kärlek från första kriyan. Jag gillade speciellt att det gick långsamt, att jag kunde hänga med och att jag fick VILA mitt under och efter yogan! Och att ha yogat redan innan frukost var helt underbart.


Under året som följde deltog jag i en rad helgkurser och workshops för att lära mig mer om denna fantastiska yogaform. Jag lärde mig att eldandas, olika handställningar, att tycka om Ishnaan - den kalla duschen på morgonen - och hur jag kunde ta hand om mig själv med olika yogiska verktyg.


Sen sommaren 2011 har jag yogat och mediterat i stort sett varje morgon. Vilken start på dagen!


När Elenor började sin utbildning till Kundaliniyogalärare fick jag vara med på hennes läxpass varje morgon. Ganska snabbt märkte jag att jag ville förstå mer. Jag ville inte bara göra yogan utan veta mer och förstå bakgrunden och varför just denna kriya var bra för detta område.


Så på våren 2013 bestämde jag mig på ett retreat i Skärgården för att söka till en level 1 kundaliniyogalärarutbildning. I maj 2014 tog jag examen och är nu internationell KRI-certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare.


I mars 2015 avslutade jag den ettåriga steg 1 utbildningen i Sat Nam Rasayan, Kundaliniyogans healingform, på Stockholm Kundaliniyoga Institutet med Viveka Pasquier och Annika Waldenström och är Sat Nam Rasayan Healing Practitioner.


I april 2015 deltog jag i Gurudass Kaurs utbildning till barnyogalärare enligt Childplay. Den roligaste utbildningen jag har varit med om!


Mellan 2015 och 2019 har jag fortsatt min utbildning med kurser inom kundaliniyogalärarutbildningens level 2 som omfattar 5 fristående moduler.


Hösten 2017 avslutade jag den 1-årige utbildningen "White Sound Gong Meditation" med Gérard Jap Nirantar Lach och Ada Devinderjit Namani där jag lärde mig att spela gongen för djupavslappning och White Sound Gong Meditation. Sen dess har jag vidareutbildat mig kontinuerligt i gongspelandet.

Bakgrund

  • 1991-1997 Studier till civilingenjör med inriktning miljö, vatten & avlopp i Hamburg, Tyskland
  • 1995 Utbytesår på Tekniska Högskolan i Luleå
  • 2002 Flytt till Sverige
  • 2013-2014 Kundaliniyogalärarutbildning Level 1, internationellt certifierad Kundaliniyoga-
  • och meditationslärare enligt KRI
  • 2014-2015 Sat Nam Rasayan Practitioner enligt Sat Nam Rasayan
  • 2015 Barnyogalärare, certfierad enligt Childplay
  • 2015-2019 Kundaliniyogalärarutbildning Level 2 enligt KRI
  • 2017 Gongspelare, Gongutbildningen White Sound Gong Meditation. Vidareutbildning pågår.